Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Hoe doe je dat eigenlijk kunst kijken? En al helemaal met kinderen? En wanneer krijg je de kans om dat te oefenen? Kunst Kijk Avontuur is een leidraad met vragen langs een kortere versie van de EtalageKunst Route die elk jaar in Holten wordt georganiseerd. 

Zie je deze poster?

Scan dan de QR- code en beantwoord één van de voel-, denk- of doevragen. Zo word je creatief uit­gedaagd. Door naar elkaar te luisteren en goed te begrijpen ervaar je nog meer plezier bij het samen kunst kijken.

Voor iedereen vanaf 4 jaar

Het Kunst Kijk Avontuur is gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie van Kulturhus Holten, dus pak jouw exemplaar mee. Of bekijk hier de vragen online en ga mee op avontuur.

KUNST KIJK VRAGEN

Kunstenaars stellen zelf een kunst kijk vraag de kunstwerken vind je in de etalage van:

Primera Holten

Bike Totaal Bloemendal

Bakkerij Nijkamp

Feem-us Dameskleding

Oogwereld Jos Holten

Keurslager Geert Brands

Etalage met kinderkunst

Als docent weet Chantal Kukolja dat het knap lastig is "kunst" te onderwijzen in de drukke programma's van scholen. Ze besloot juffen en meesters te helpen en bedacht een oefening om vaardig te worden met verschillende vormen van aquarel. De kinderen mochten een eigen bloem maken voor een vaas geïnspireerd op het bekende werk van Vincent van Gogh. Het resultaat kan bewonderd worden in de etalage van Primera Holten. 

Klasse Kunst! Museum

De groepen 3, 4 en 5 van de Holtense Basisscholen maken in de klas een collectief kunstwerk. We noemen dat Klasse Kunst! Omdat iedereen bijdraagt aan het resultaat. Deze werken kun je bekijken in het pop-up museum in het Kulturhus Holten, locatie Tuinstraat 2.

Kunst Kijk Avontuur is bedacht door Chantal Kukolja en tot stand gekomen met medewerking van de beeldend kunstenaars van VHBK en Suzan ten Have, namens de basisscholen in Holten en Dijkerhoek. Voor het actief aanmoedigen van creativiteit wordt Kunst Kijk Avontuur ondersteund door HLTN